Hírek

Idősek Napközi Otthona energetikai korszerűsítése Pápocon

 Projekt azonosító száma:

TOP-3.2.1-16-VS1-2017-00019
Kedvezményezett neve:PÁPOC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
A Projekt címe:Idősek Napközi Otthona energetikai korszerűsítése Pápocon
Szerződött támogatás összege:76 693 978 Ft
A támogatás mértéke:100%
Projekt tervezett befejezési dátuma:2021.09.30.
Infoblokk_ERFA

 

A fejlesztés célja a Pápoci Idősek Otthona energetikai felújítása.
Az épület az 1970-es évek végén épült, állapota a mai energetikai elvárásoktól messze alulmarad. Az épület falazatai, padlószerkezete valamint födémszerkezete is hőszigetelés nélkül készült. Az épület fűtését gázkonvektorokkal oldják meg, melyek állapota és korszerűtlensége miatt az épület mindenképpen korszerűbb fűtési rendszer kiépítésére szorul. Az ablakok és ajtók többsége eredeti, régi típusú fa nyílászáró, néhány ablakot és a bejárati ajtót kicserélték ugyan, de azok hőátbocsátási tényezője nem felel meg a követelményeknek, ezért szükséges a cseréjük. A melegvíz-ellátást biztosító, régi és korszerűtlen villanybojlerek cseréje szintén megtörténik.

A tervezett energetikai felújítások:
– Külső falszerkezetek hőszigetelése 15 cm vastagságban
– Padlás födém hőszigetelése 25 cm vastagságban
– Talajon fekvő padló hőszigetelése 10 cm vastagságban
– Nyílászáró csere
– Fűtésrendszer korszerűsítése kondenzációs gázkazán és faelgázosító kazán beépítésével, valamint a helyiségekben radiátorok elhelyezésével
– 3,50 kW teljesítményű napelemes rendszer beépítése
A projekt eredményeképpen az eredetileg II energetikai besorolású épület energetikai besorolása BB kategóriára változik.
A projekt keretében az épület akadálymentes megközelíthetősége, valamint az épületen belüli akadálymentes közlekedés megoldottá válik.

A projekt a tervezők kiválasztásával indult. A tervek elkészülte után, sikeres közbeszerzési eljárás keretében kiválasztásra került a kivitelező. Pápoc Község Önkormányzata, mint megbízó és az AlpokPro Kft. (9600 Sárvár, Hold utca 7.) mint megbízott kivitelező 2020.május 11-én szerződést kötöttek az “ Idősek Napközi Otthona energetikai korszerűsítése Pápocon” tárgyában. 2021. március 01-jén megtörtént a munkaterület átadás, és a kivitelezés megkezdődött.

Jelenleg a projekt készültségi szintjét tekintve elérte, sőt meghaladta az 50%-os készültségi fokot, tetőhéjazat csere megtörtént, folyamatban vannak a homlokzati hőszigetelés munkálatai, nyílászáró cserék, valamint belső terekben megvalósuló felújítások.

 
honlap készítés, weboldal készítés, webtárhely: WebStarter